I4-dayabumi-post-pg1 I4-dayabumi-post-pg2

Dayabumi General Post Office

The design rationale for the award-winning GPO and Postal Headquarters building was one of “simplicity”, with the interplay of horizontal planes, solid, and voids.  The basic external materials consist of glass mosaic tiles, with geometrical aluminium panels to blend with the modern Islamic architectural identity of the adjacent Dayabumi complex.

The building not only solves the technological and functional problems encountered  in a Post-Office headquarters but also the design constraints placed on it by virtue of its location in the Dayabumi complex.




 
Client : UDA                                                              
Completion Year  :  1984
Value  :  RM 60 million
Area  :  55,0000 sq.m
Acreage  :  4.7 acres